zondag 5 januari 2014

Instagram

REVIEW: HEMA EYEBROW PENCILS


Ik ben geobsedeerd door wenkbrauwen. Mijn wenkbrauwen, wenkbrauwen van andere meiden, wenkbrauwen van mijn klanten. Naturel zijn mijn wenkbrauwen zo ongelofelijk dun. Hierdoor ben ik vrijwel verplicht om mijn wenkbrauwen bij te tekenen. Ik heb tot nu toe mijn wenkbrauwen alleen bijgetekend met een poeder van MAC. Toch was het niet echt waar ik op zoek naar was. Tijdens een dagje Youtube filmpjes kijken kwam ik op een heel andere techniek. Een techniek die voor mij de perfecte wenkbrauw kon creëren. Deze wenkbrauwpotloden van HEMA helpen mij hier al een tijdje mee. Maar, zijn dit nou echt goede wenkbrauwpotloodjes?


De potloden zijn vrij goedkoop maar dit zie je niet terug aan de verpakking. Ze zien er netjes en simpel uit. Aan de ene kant zit de potlood zelf en aan de andere kant zit het borsteltje. Dit vind ik wel fijn maar ik gebruik ze zelf niet. Ik heb liever een wat grotere kwastje om mijn wenkbrauwen mee te borstelen. Vooral het gouden randje maakt het helemaal af, heel erg classy


In deze review laat ik jullie 4 verschillende kleuren zien. Eerst begin ik met nr.10. Dit is geloof ik de lichtste kleur die er is in het assortiment. Ik verwachte een een lichte kleur voor blondines, maar deze kleur is wel heel erg apart. Er zit een beetje groen doorheen en het lijkt alsof de potlood niet veel kleur afgeeft. Het is duidelijk niet mijn kleur, ik laat in dit artikel alleen maar de kleur zien. Ik gebruik deze kleur bij mijn klanten die blond zijn en volle wenkbrauwen bezitten. Zo valt de kleur niet veel op en ziet het er toch natuurlijk op. In mijn geval dus niet, wat een verschil hé?


Nr 11 is een lichtbruine kleur, die ook geschikt is voor blondines, met een rode ondertoon. Ik vind dit zelf niet zo mooi, maar als het past bij je huidskleur en haar dan zie ik zeker een mooie wenkbrauw tevoorschijn komen.


Ookal zijn mijn wenkbrauwen van nature zwart, mijn haarkleur is zeker donkerbruin. Een zwarte wenkbrauwpotlood staat daarom veelste hard maar een donkerbruine kleur staat perfect. 


En tot slot nr.01. Een zwarte kleur die op de foto perfect staat bij mijn wenkbrauwen. Helaas staat het in het echt dus niet zo heel mooi. Ik heb trouwens op alle foto's mijn gehele wenkbrauw bijgetekend met het potloodje. In het echt zou ik het zeker niet zo doen, dat staat naar mijn mening erg hard. 


De potloden zijn niet romig, zoals ik meestal zie, maar zijn juist hard en zetten goede strakke strepen. De potloden geven genoeg kleur af en worden niet al te snel bot en zacht. Ik slijp ze zelf wel wat vaker omdat ik zo precies kan werken. Alleen nr. 10 geeft naar mijn mening niet veel kleur af, wat heel vervelend is trouwens. Omdat de potloden wat harder zijn is het belangrijk om je wenkbrauwen goed te borstelen zodat het een beetje vervaagt. Dit kan gemakkelijk met het kwastje die bij de potlood zit. Druk niet te hard met het potloodje, dit staat natuurlijk niet zo mooi.
Een fijn borsteltje die snel en makkelijk in gebruik is. De juiste kleur vinden kan een beetje moeilijk zijn maar dat maakt eigenlijk niet zoveel uit, de potloodjes zijn gelukkig erg budgetproof! 

De HEMA Eyebrow Pencils kosten €2 per stuk en zijn te koop bij de HEMA.

4 opmerkingen :

 1. Ziet er goed uit! En een heerlijk prijsje xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Inderdaad een heerlijk prijsje! xx

   Verwijderen
 2. Ik vind het jammer dat je geen full-face doet.. zo krijg je toch een beter beeld, vind ik zelf.
  En je zegt dat je het in het echt nooit je gehele wenkbrauw zo zou invullen, maar waarom doe je het dan niet op de manier HOE je hetzelf zou doen??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begrijp dat je dat jammer vind maar het gaat er niet om hoe de kleur bij mijn gezicht past, het gaat erom hoe de werking van het potloodje is en dat kan ik het beste laten zien met een close up. En het gaat er ook niet om hoe ik mijn wenkbrauwen normaal bij teken haha, dit laat ik meestal in filmpjes zien en dat kan je dan ook terug zien op mijn Youtube kanaal. Toch bedankt voor de opbouwende kritiek! xx

   Verwijderen