woensdag 4 december 2013

Instagram

VERGELIJKEN: ACTION VS PRIMARK WATTENSCHIJVEN


Als er iets is wat ik heel veel gebruik dan zijn het wel wattenschijfjes. Ik gebruik ze dagelijks voor van alles, stiekem zelfs voor doeleinden waar ze niet bedoeld voor zijn haha! Omdat ik best veel watten gebruik moeten ze natuurlijk wel voordelig zijn. Niet alleen voordelig, de kwaliteit moet natuurlijk ook goed zijn. Ik heb twee soorten watten getest en vandaag heb ik dan ook een uitgebreid artikel voor jullie. De Action versus de Primark watten, wie zal er winnen denk je?


Ik begin eerst met de Action watten. Een simpele kleine verpakking waarvan de inhoud bestaat uit 50 maxi wattenschijven. Deze watten zijn van 100% katoen en zijn dus een grotere variant dan die je eigenlijk gewend bent. Ik vind maxi wattenschijven zelf een beetje zonde. Ik merk zelf dat ik maar de ene kant nodig heb en daarna gooi ik hem zelf gewoon weg, ik vind het namelijk vies om hem de volgende dag weer te gebruiken. Ook kost deze wattenschijven van de Action €0,89 en dat is eigenlijk best veel voor een zak van 50 stuks.


Ik heb ze dus uitgetest. Ik heb bij beide watten dezelfde make-up remover gebruikt en gekeken hoe het werkt als ik lipstick swatches verwijder van mijn hand. Met de wattenschijf van de Action ging dit best gemakkelijk. Ik moest her en der wel een paar keer wrijven om de swatches goed te verwijderen maar alles ging er prima van af en de wattenschijf voelde lekker zacht aan op mijn huid. Veel wattenschijven pakken een reiningingproduct niet goed op en laten deze op de huid achter. Dit was niet het geval bij de Action wattenschijf. Ook viel de schijf niet uit elkaar en kon je de achterkant hergebruiken voor bijvoorbeeld een andere hand. 


Daarna gebruikte ik de wattenschijven van de Primark. Erg leuk dat ze deze hier trouwens verkopen! Deze verpakking van de Primark ziet er wat vrolijker uit met de roze letters. Ook staat er op de verpakking waar je de wattenschijven voor kan gebruiken, als dit al niet duidelijk is. Deze wattenschijven zitten in een two-pack, dat wil zeggen dat je twee pakken krijgt voor de prijs van 1. Omgerekend erg goedkoop dus! Beide pakken kosten dus maar €1, waardoor de wattenschijven van de Action best duur zijn. Ik merkte vrijwel direct dat de wattenschijf het product niet oppakte, mijn huid bleef achter met de make-up remover en de wattenschijf viel helemaal uit elkaar na 2 keer wrijven. Ook deze wattenschijf is van 100% katoen maar de kwaliteitsverschil vergeleken met de wattenschijven van Action is echt reuze groot! Ook kan je zien dat de lipstick heel lichtjes op mijn hand is gebleven. 


Postieve punten: 

Action wattenschijf:                                                    Primark wattenschijf:
- Goede kwaliteit.                                                      - Je krijgt een twee pakken voor de prijs van 1.
- 100% katoen.                                                           - 100% katoen.
- Laat geen product achter.                                         - Goedkoop.
- Valt niet uit elkaar.                                                  - Mooie verpakking.
- Haal alle make-up eraf.                                            - Veel inhoud voor de prijs.
- Zachte wattenschijf.
- Dikke wattenschijf.

Negatieve punten:

Action wattenschijf:                                                   Primark wattenschijf:
- Duur vergeleken met Primark.                                - Valt uit elkaar.
- Te groot.                                                              - Laat product achter.
- Ene kant gebruik ik niet, zonde.                            - Haalt niet alle make-up eraf.
- Weinig inhoud voor de prijs.                                  - De wattenschijf is te dun.

Ik ben zelf erg tevreden met de wattenschijven van de Action, ookal zijn ze wat groter. Ik merk dat ik sneller de wattenschijven gebruik van de Action om mijn make-up te verwijderen. Ik gebruik de wattenschijven van de Primark eigenlijk alleen omdat het 'moet', anders liggen ze daar maar in mijn lade. Ik probeer wel de Primark watten te gebruiken als ik wat minder make-up eraf moet halen. Zo zie je maar weer dat de prijs niet het verschil maakt maar de kwaliteit!

Vraag: Welke wattenschijven gebruiken jullie en zijn jullie hier tevreden over?

4 opmerkingen :

 1. Eigenlijk heb ik hier nooit zo over nagedacht, maar nu je het zegt. Ik koop ze eigenlijk altijd bij de Kruidvat en die vind ik erg fijn Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van de kruidvat heb ik ook een tijdje gebruikt ja, heel erg fijn inderdaad! xx

   Verwijderen
 2. fijne review! Welke vind je fijner, die van de Action of van het Kruidvat?
  liefs xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ik toch wel voor die van de Kruidvat zal gaan! xx

   Verwijderen